スン スシエア

SUN Suxueer

博士後期2年(芸術学学位プログラム)
2nd year of Degree Program in Art (Doctoral Program)

研究テーマ Research Title

漬物作りからみた文化的景観の形成に関する研究-山形県と中国四川省における国際比較

A Study on the Formation of Cultural Landscapes from the Perspective of Pickle Making:An International Comparison in Yamagata Prefecture and Sichuan Province,China

解説 Statement

本研究は日中比較研究を通して、東アジアにおける生業、特に農産物の加工・二次販売に関する文化や技術の発生や差異などを、文化的景観領域の研究の中で解明する。

Through comparative research between Japan and China, this study will elucidate the emergence and differences in culture and technology related to livelihoods, especially the processing and secondary marketing of agricultural products, in East Asia in the cultural landscape area of study.

スンスシエア

 経歴

2018      中国北京師範大学芸術とメディア学部卒業

2021      筑波大学大学院人間総合科学研究科終了

※経歴・活動は2022年9月現在のもの

主な活動

2021     City+2021 Conference(Milan, Italy) 口頭発表
題名:New Value Addition in Cultural Landscape from the Perspective of Pickles Making: International Comparison between Yamagata, Japan and Sichuan, China

2021     地理情報システム学会(online)ポスター発表
題名:Analysis of Components of Cultural Landscape from the Perspective of Pickles Making: International Comparison between Yamagata Prefecture and Sichuan Province, China

2022     筑波大学次世代研究者挑戦的研究プログラム発表会(筑波市,茨城県)ポスター発表
題名:気候風土を尊重した伝統技法から未来の食環境を支える文化的景観に関する研究-山形県と中国四川省における国際比較

2022     53rd Annual Conference of the Environmental Design Research Association(Greenville, South Carolina) ポスター発表
題名:Preserving the future food environment with traditional technologies through cultural landscapes: An International Comparison between Yamagata Prefecture and Sichuan Province, China